Nautique Townhouses

Diggers Beach

The irregular sloping site is located in a desirable residential neighbourhood close to beach and facilities. It comprises 4,900 square metres with a street frontage of 38 metres, and is zoned for low density residential usage.

The challenge for VBA was to achieve the maximum yield for the developer client, whilst conforming to the provisions of the Low Density Housing Development Control Plan.

The solution was to arrange the 12 dwellings in a loose courtyard configuration, with careful regard to scale, streetscape, private and communal open space and landscaping. Three alternative floor plans directly respond to topography, aspect, privacy and available views. Each dwelling provides direct access from living areas to north facing outdoor spaces.


© Vil Brickman Architects 2011 All Rights Reserved :: Website by Giant Media :: ADMIN